Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос за пружини за 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• въпрос за пружини за 155

Здравейте,
    имам Алфа Ромео 155 2.5ТД

Около година я карах без щети върху картера. От миналото лято започнах да го пукам редовно, веднъж го строших яко. Не съм си променил карането, през дупки съм минавал и преди. Възможно ли е да са омекнали пружините? Или друга причина?

Някои каталози дават едни пружини, други - 2 възможности. Аз съм с по-дебелите (14.5/179/431), другите май са 14/179/413 - т.е са и по-ниски. Във Вантотрейд ми предлагат ниските или по поръчка по номер на шаси, но там не ми казват размер.

Идеи откъде да си взема високите? Идеи как да проверя дали са омекнали?
    Благодаря

По скоро може амортесъорите да са ти се скапали и от това муцуната да се лашка. Провери ги тях. А може и от пътищата да е те и преди си бях зле ама сега е нещо страшно вече.

Comment

по скоро поглени как са ти амортесиорите амортесиори първо
      Volvo S80 2.0 T5 180hp
      Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
      Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

И помисли за 1 щит или шини защото няма да има оправия. Ще става все по-зле. Асфалта който слагат за кръпките е боклук, за асфалтиране на тротоари по които не се движат колида не говорим за камиони. Виждал съм как когато 1 Камазче влезе в дупка кърти и хвърчи парченце с груби размери 15-20 см на 4-5 см. Изприщих с е да не удари някое странично стъкло или колата.
        Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
        Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

И все пак

(аз съм DobrinT - имах малко проблеми с профила) - въпросът ми е за пружините. Амортисьорите са за смяна, но удрям по-често и от първо потъване на предницата (а не залюляване). Дали амортисьорите изчерпват проблема?...

Comment

Колега,аз съм с ниските пружини и картера прилича на таралеж от заварки.Вече го свалям и качвам на сън.Каквото и да правиш,докато не оправят пътищата не помага нищо!Този двигател е прекалено тежък!
            sigpicAlfa Romeo 155 2.5 TD 96год.VM 31B,155 2.0 16V 96 год и Fiat Tipo 1.6 IE 95 год.

Comment

Каква е разликата в клиренса на колата между високите и ниските пружини?
              Alfa Romeo 155 1.8TS
              Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Разликата е 35mm
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

т.е. какъв е при ниските/при високите? някъде бях видял 140мм - това вярно ли е? вероятно е за високите?...

Comment

Ами при мен на 15" с гуми 55 измерено от праговете е 190мм. Това предполагам са високите. Каква е цената на пружините, че сега ми е много висока
                    Alfa Romeo 155 1.8TS
                    Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Вантотрейд предлагат:
                      - 128лв/брой с поръчка и месец чакане - не е ясно какви (като размер иначе оригинални) - по номер на рамата
                      - 82лв/брой в наличност - от ниските - на една марка, която не мога да запомня (Скандинавска май)

Ауто Италия:
                      - 144лв/брой с 2 седмици чакане - пак не казват размери - оригинални

!!Но това е за мойта - 2.5ТД - твойта (1.8 ) е по-висока струва ми се...

Comment

...
                        Last edited by pooh; d.m.y г., 13:08.

Comment

Колега бях с ниска предница,смених амортис. и предницата се дигна с 4 см. и аз търсих пружини но вече не. пробваи първо аморт. пък после търси пружини. успех
                          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от vovata
                            Колега бях с ниска предница,смених амортис. и предницата се дигна с 4 см. и аз търсих пружини но вече не. пробваи първо аморт. пък после търси пружини. успех
                            Колега това е поредното мнение от което разбирам че или ни мислиш за идиоти или си говориш просто ей така без да се замисляш
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от vovata
                              Ти кога си измерил това разстояние Ако е след като сте пуснали колата от крик може и да има разлика 4см, ама въобще не ми се вярва с 4см да се качи от амортисьори - те не служат да държат колата високо, а да обират обратното движение на пружината
                              Моята Алфа беше с ниски пружини и беше 4см по-ниска от нормалните - да не си сменил и пружините
                              sigpic

Comment

Working...
                              X